Saturday, March 3, 2012

Evde Sıcak Şarap Yapımı

İnanın bana -Kendi Pijamanızı Kendiniz Giyin!- başlıklı bir post yazsam süreç, evde sıcak şarap yapmaktan daha zor olurdu. Düşünün işte evde sıcak şarap yapmak bu kadar kolay. Etraf halen lapa lapa kar altındayken, yılbaşı ruhu bedeni terketmeden ben de yapıverdim gitti.

Malzemeler

1 şişe kırmızı şarap (Yıllanmış ve kaliteli değil, orta karar bir şarap yeterli olur)
1 adet portakal
1 adet ayva
1 avuç karanfil
Kuru üzüm (ben kuş üzümü kullandım) 
Toz tarçın (Genelde çubuk tarçın öneriliyor. Ben elde ne varsa onu kullandım)

Yapılışı


Ayvayı kabuklarıyla ve çekirdekleriyle birlikte halka şeklinde doğrayın. Aynı şekilde portakalı da dilimleyerek tavaya yerleştirin.

Karanfilleri meyvelere saplayın.Acımayın :)


Sonra şarabınızı ekleyin. Karışımınızı oda sıcaklığında yarım saat bekletin. Böylece hem şarabınız havalanacak hem de meyvenin aroması şarapla kaynaşacak.

Karışımı biraz beklettikten sonra en küçük ocakta, en kısık ateşte biraz ısıtıyoruz. Bu aşamada üzerine toz tarçın serptim. Kesinlikle kaynamamalı. Kabarcıklar oluşmadan, alkolü buharlaşmadan ateşten almalısınız.


Mis gibi sıcak şarabımız hazır! Daha tatlı olsun diyorsanız kahverengi şeker veya bal, alkolü daha fazla olsun derseniz votka ekleyebilirsiniz. Ayvalar ziyan olmasın derseniz şarapla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun !

Not: Benim gibi sıcak şaraba vişne suyu muamelesi yapıp su bardağında lıkır lıkır içerseniz -Uuuuuuu olursunuz. Dikkat ^_^

0 comments:

Post a Comment